وی یکی از عوامل رونق‌نیافتن تجارت با پاکستان را اجرا‌نشدن این موافقت‌نامه عنوان کرد و افزود: به‌طور مثال در موضوع محصولات کشاورزی ما به علت ممنوع‌کردن واردات ۳۰‌هزار‌تن نارنگی از پاکستان خود را از صادرات ۷۰۰‌هزار‌تن سیب به این کشور محروم کردیم. در تجارت هر دو کشور می‌خواهند محصولی را صادر و محصول دیگر را وارد و بر اساس منافع خود حرکت کنند.

پیمان‌پاک گفت: این موافقت‌نامه تنها در حوزه کشاورزی افزایش چند ۱۰۰‌درصدی صادرات را موجب می‌شود، رشدی که به‌خاطر چند واردات کوچک جلوی آن گرفته‌شده بود.

وی با تاکید بر اینکه منافع کشور در موافقت‌نامه‌های تجارت آزاد و تعرفه‌ترجیحی رعایت می‌شود تا تبدیل به واردکننده صرف نشویم، گفت: در دولت جدید بحث بازنگری روی موافقت‌نامه تجارت‌ترجیحی با‌ترکیه را داریم و معتقدیم این موافقت‌نامه ما را تبدیل به واردکننده می‌کند و باید اصلاح شود.

رئیس سازمان توسعه‌تجارت موافقت‌نامه‌های با کشور چین را نیز مشمول بازنگری دانست و گفت: در حوزه اوراسیا این موافقت‌نامه تجارت آزاد و‌ ترجیحی موجب می‌شود تا چندین‌میلیارد دلار صادرات داشته باشیم چراکه این کشورها تولید خاصی روی کالاهای مدنظر در توافق‌نامه ندارند.

وی تاکید کرد: درخصوص پاکستان نیز واقعیت این است که در بخش صنعتی و تولیدی نقطه‌قوتی ندارند که بگوییم می‌آیند بازار ما را می‌گیرند، اما در حوزه لوازم‌خانگی، خودرو و لوازم صنعتی یک جریان کالا به پاکستان که یک بازار خوب است، داریم.

پیمان‌پاک مشخصا درخصوص خبر آزاد‌شدن واردات کیف، کفش و منسوجات از پاکستان و تاثیر آن بر تولید داخل گفت: نکته مهم این است که همین امروز ۸‌میلیارد دلار نیاز کیف، کفش و منسوجات حوزه اوراسیا است که تاکید دارند از ایران وارد کنند.
وی ادامه داد: بنابراین نه‌تنها بازار داخل خودمان این گنجایش رقابت را دارد بلکه بازار کشورهای اطراف (اوراسیا) نیز خواهان محصول هستند. ما باید فضایی تعریف کنیم تا بازار اطراف را بگیریم و کالایی که می‌خواهند را تهیه کنیم. 
رئیس سازمان توسعه‌تجارت یادآور شد: نمی‌توانیم خود را منزوی کنیم و انتظار رشد تجارت داشته باشیم. تعامل در تجارت باید بر مبنای منافع برد – برد باشد. 
همچنین علیرضا پیمان‌پاک، از حضور موفق شرکت‌های ایرانی در پاویون جمهوری‌اسلامی ایران در نمایشگاه  اگروفود خبر داد و گفت: پاویون ایران توسط مرکز تجاری ایران در غنا برگزار شد و مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت. 

وی ادامه داد: شرکت‌های ایرانی طیف وسیعی از محصولات و توانمندی‌های کشور در حوزه صنایع غذایی، کشاورزی و ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی را به نمایش گذاشتند و نشست‌های متعدد B۲B (رودررو) با تجار و صنعتگران آفریقایی داشتند.

به گفته رئیس سازمان توسعه‌تجارت، شرکت‌های ایرانی همچنین در ۱۶ همایش تخصصی شرکت و به بازدید از برخی کارخانه‌ها و شرکت‌های متناظر پرداختند.

وی با بیان اینکه سازمان توسعه‌تجارت در راستای رسالت ذاتی خود با حذف متنوع‌سازی بازارهای صادراتی در معرفی ظرفیت‌های صادراتی کشور، مصمم است در معتبرترین نمایشگاه‌های بین‌المللی کشورهای هدف مشارکت فعال داشته باشد گفت: تبادل هیات‌های تجاری یکی از برنامه‌های سازمان است و برای سال‌۲۰۲۳ نیز برنامه‌ریزی گسترده‌ای برای تداوم ارتباط با کشورهای هدف آفریقایی از طریق مشارکت و شرکت در ۸ رویداد نمایشگاهی صورت‌گرفته ‌است.

پیمان‌پاک همچنین درخصوص بر‌گزاری نمایشگاه دروازه صادرات به آفریقا در استانبول و حضور شرکت‌های ایرانی در این نمایشگاه نیز گفت: پیش‌بینی می‌شود بیش از ۳‌هزار تاجر و فعال اقتصادی آفریقایی در این نمایشگاه که از ۲۶ تا ۲۸ آذر ماه سال‌جاری برگزار می‌شود، حاضر شوند.